14 Nisan 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Bezelye



Geçen gün pazara çıktığımda birde ne göreyim Taze bezelye dayanamadım hemen aldım. Bezelyenin bu yemeği genelde bilinmez daha çok tanelisi yani araka tarzı tercih edilir. Bu tarifi denediğinizde çok seveceksiniz.


Malzemeler:

  • yarım kg. taze bezelye
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates veya domates suyu
  • tuz
  • 2 kesme şeker
  • yarım limon suyu
  • yarım çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı:

Bezelyeler kılçıklarından ayıklanır bir güzel yıkanır soğanı yemeklik doğranıp orta boy tencereye alınır. Üzerine bezelyeler, küp küp doğranmış domatesler, tuz ve şekeri koyulur zeytinyağı döküp kapağı kapatılır. Orta ateşte 10 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edilir. En son limon suyu döklür ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.

(Ben hiç kaşık deydirmeden tencereyi hoplatarak yemeği tamamlıyorum.)

Hiç yorum yok: