14 Nisan 2011 Perşembe

Etimek Tatlısı

Malzemeler:

  • 1 paket etimek
  • 2 bardak şeker
  • 2,5 bardak su
  • 1 kilo süt (1 bardak kremşanti için ayrılacak)
  • 1 paket kremşanti (kutu içindeki 2 paketten 1 tanesini kullanıyoruz)
  • 3 tepeleme kaşık un
  • 1 paket vanilya
  • hindistan cevizi



Yapılışı:

Tencereye şekeri alalım 1 kaşık suyu ilave edelim şekeri eriterek karamelize edelim. Soğuk suyunu koyalım şeker katılaşacak eriyene kadar karıştırarak kaynatalım. Etimekleri borcama dizelim şerbetini dökelim. Aynı tencereyi yıkamadan 4 bardak sütü alalım içine unu koyup iyice karıştıralım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim piştikten sonra vanilyayı ilave edip karıştıralım etimeklerin üzerine dökelim. Kremşantiyi hazırlayıp muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde yayalım. Hindistan cevizi ile süsleyelim.

Hiç yorum yok: