14 Nisan 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa (Düdüklü tencerede)

Malzemeler:
  • 1 kg pırasa
  • 1 büyük havuç
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım domates veya çok az salça
  • zeytinyağı
  • Tuz
  • Şeker

Yapılışı:
Düdüklü tencereyi ocağa alalım yağı soğanı kavurmaya başlayalım hemen havucu ikiye bölüp doğrayalım düdüklü tencereye katalım. İyice kavurduktan sonra domatesi koyalım şöyle bir karıştıralım. Pırasaları ilave edelim beş dakika kavuralım. Hemen tuzunu şekerini yıkanmış pirinci limonunu ekleyip üzerini geçmeyecek kadar su koyup düdüklünün kapağını kapatın. Fıslama sesi duyulunca düğmesini indirip 20 dk pişirin. Lokum gibi oluyor.
Not: Benim düdüklüm eski modellerden olduğu için tefal gibi markalarda pişme süresi farklı olur.

Hiç yorum yok: