14 Nisan 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Malzemeler:

  • yarım kg. brüksel lahanası
  • 1 iri soğan
  • 2 havuç
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 1 domates ve ya yarım kaşık salça
  • tuz
  • zeytinyağı



Yapılışı:

Düdüklü tencereyi ocağa alıp içine zeytinyağını koyalım. Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp düdüklü tencereye bırakalım karıştıralım ardından havucu seri bir şekilde doğrayıp soğana ilave edelim. Soğan ve havuç kavrulurken brüksel lahanasını iyice yıkayıp süzelim düdüklüye koyalım ve 5 dakika kavuralım. Pirinci ve sıcak suyu lahanaları geçmicek şekilde ilave edelim. Düdüklüyü kapatıp fıslama sesini duyunca düğmesini indirip 15 dakikada pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: