14 Nisan 2011 Perşembe

Fırın Güveçte Levrek


Harika bir balık yemeği denemenizi şiddetle tavsiye ederim....




Malzemeler:

  • 3 levrek
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 2 limon
  • zeytinyağı
  • tuz



Yapılışı:

İlk önce balıkları iyice yıkayıp süzdürelim ardından güzelce tuzlayalım, soğanı ay gibi doğrayıp balık güveçlerin içine yarısını serelim. Tuzlanmış balıkları güveçe koyup karın kısımlarına yarım limon sıkıştıralım. Üzerine tekrar soğan serip, limon ve domatesleri dilimledikten sonra dilediğimiz şekilde yerleştirelim. Bir kaseye zeytin yağı ve limon sıkıp çırpalım balıkların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirerek dökelim. 200c fırında 40 dakka isteğe göre pişirelim.

Hiç yorum yok: