9 Kasım 2011 Çarşamba

Bılbırcıka (Abaza Salçası)




                   Evet işte abazaların bılbırcıka tarifini yayınlıyorum. Bu abaza tuzunu kayınvalidemden öğrendim. Kendisi abaza değil ama abaza yemeklerini onlardan daha güzel yapıyor:) Bu sos tavuk yemeklerinde, et yemelerinde ve fırın patateste çok güzel oluyor denemeyen kalmasın.


Malzemeler:


  • 1 kilo biber salçası
  • 1 kase ayıklanmış sarımsak
  • 1 çay bardağı çekilmiş kişniş
  • 1 çay bardağı abıska otu (baharatçılardaki ismini öğrenince yazarım)
  • tuz


Yapılışı:

               Biber salçasını geniş bir karıştırma kabına alalım. Sarımsakların hepsini birden dövemeyeceğimiz için yarısını 1 tatlı kaşığı tuz ile havanda iyice ezelim. Sonra da diğer yarısınıda aynı şekilde ezip salçanın içine katalım. Kişniş ve abıska otunuda ilave edip iyice karıştıralım. Salçanın tadına bakarak tuz oranını arttıralım. Bılbırcıkanın çok tuzlu olması gerekir, böylece uzun süre buz dolabında bozulmadan saklanır. Dilerseniz sarımsak oranını da arttırabilirsiniz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: