10 Kasım 2011 Perşembe

Bamya (Kış Hazırlıkları)



              Kışa hazırlanmak lazım! Ne pişireyim diye düşünürken hemen buzluktan alıp hazırlamak çok pratik oluyor. Uzun zamandır bir şey yazmadığımı fark ettim. Bu bamyayı hazırlarken hemen resmini çektim işte ayrıntılar.



Bamya buzluğa nasıl atılır:

Malzemeler
- yarım kilo bamya 
- 2 büyük domates
- yarım limon

Hazırlanışı:

Bamyaları önce iyice yıkıyoruz onun böle sakalları vardır. Temizleyebildiğimiz kadar temizleyelim çünkü bir daha yıkamayacağız. Bıçakla tepelerini fazla derine kaçmadan keserek atıyoruz. Eğer derine kaçarsak bamya pişerken salya salar.  İşin zor kısmı bittikten sonra bamyaları tencereye alıp üzerine yarım limonu sıkıyoruz, domatesleri de küp küp doğrayıp ilave ediyoruz. Ocağa alıp orta ateşte bıraktığı suyu çekene kadar arada sırada karıştırarak suyunu çektiriyoruz. Soğuduğu zaman buzdolabı poşetine aşağıdaki resimde olduğu gibi koyuyoruz ki dolapta fazla yer kaplamasın:)




Hiç yorum yok: