14 Nisan 2011 Perşembe

Fındıklı Kurabiye




Malzemeler:

- 1 paket margarin (oda sıcaklığında beklemiş)
- 2 yumurta (1 tanesinin akı ayrı kaseye alınacak)
- 1 barak şeker
- 1 bardak yoğurt
- 1 bardağa yakın sıvı yağ (yani 4/3)
- 1 paket kabarmatozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un

 Üzeri için:
- 1 kaseden fazla kırılmış fındık (fındık yoksa toz şeker kullanabilirsiniz)

Yapılışı:

Yumurtaları, şekeri margarini önce yoğurarak üzerine sırayla yoğurt, yağ, vanilya ekleyin tekrar yoğuralım.
Son olarak un ve kabartmatozunu ilave edelim ele yapışmayacak hamur kıvama gelene kadar un ekleyelim.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım önce yumurta akına sonra fındığa batırarak iyice bastıralım tepsiye dizelim 180c fırında ortalama 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Not: Hamurdan 40-45 kadar kurabiye çıkabilir.

Hiç yorum yok: