26 Mart 2012 Pazartesi

Yumurtalı Ispanak Oturtması




İşte yine kış geldi. Ispanaklar bu mevsimde güzel oluyor ve al beni diyor. Her şey zamanında yenmeli, dimi ama. Bu tarif pirinçli ıspanak yemeğinden sıkılanlara, farklı ıspanak yemeği pişirmek isteyenlere gelsin....


Malzemeler:

1 kilo ıspanak
2 orta boy soğan
1 domates veya 1 kaşık salça
2 kesme şeker (burukluğunu alması için)
4 yumurta (isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
karabiber
kırmızı toz biber
sıvı yağ

Yapılışı:

Ispanaklar ayıklanıp derin kaplarda suda bekletilerek 4-5 kere iyice kumunu dökene kadar yıkanır. Soğan yemeklik doğranır yayvan tencereye sıvı yağ alınıp soğanlar kavrulmaya başlanır. Kavrulan soğanlara domates rendelenip biraz daha kavurulur.

Bu arada ıspanaklar süzülüp ayrı bir kaba alınır üzerine kaynamış su dökülerek ıspanağın hacmi düşürülür.
Kevgir yardımıyla sıcak suda bekleyen ıspanaklar süzülerek tencereye katılır kesme şeker de koyulduktan sonra kavurmaya devam edilir.

Rengi değişen ıspanağa tuz karabiber eklenir karıştırılır ve kaşık yardımıyla yumurta kırmak için düzeltilir. Yumurtalar aralıklı olarak kırılır üzerine kırmızı toz biber serpilip kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirilir.

Not: Ispanağa tuz eklerken dikkatli olun, çok az koyun çünkü ıspanak piştikten sonra tuzunu çok belli eder.

Hiç yorum yok: